Sastojci
- TIJESTO:
- jabuke, kisele: 500 g
- sok od limuna: 4 žlice
- brašno: 150 g
- mljeveni lješnjaci: 150 g
- prašak za pecivo: 3 žličice
- cimet: 2 žličice
- kakao prah: 6 žličica
- maslac: 300 g
- šećer: 250 – 300 g (po želji)
- jaja: 3
- GLAZURA:
- čokolada za kuhanje: 100 g
- ulje: 3 žlice
- kakao prah: 2 – 3 žlice
- maslac: 1 žlica
- bijela čokolada: 50 g
Priprema
Pećnicu zagrijati na 180 °C. Lim za pečenje (35 x 28 cm) namazati maslacem i posuti brašnom. Jabuke oguliti, očistiti od koštica i narezati na male komade te izmiješati sa sokom od limuna, da ne dobiju tamnu boju. Brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo, cimet i kakao dobro izmiješati. Maslac (sobne temperature) zajedno sa šećerom kremasto izraditi (oko 5 minuta). Jaja jedno po jedno dodavati maslacu uz neprestano miješanje. Mješavinu brašna postepeno dodavati i miješati. Jabuke dodati i povezati sa tijestom.
Tijesto istresti u lim, izravnati i peći oko 35 minuta. Pečeni kolač ostaviti da se hladi. Čokoladu za kuhanje narezati i zajedno s uljem, kakao prahom i maslacem na laganoj vatri omekšati. Glazurom premazati kolač i kad se glazura stegne, kolač narezati uz pomoć vrućeg noža. S rolicama od bijele čokolade kolač ukrasiti.
Izvor: http://www.ljiljananieder.com/
0 komentari:
Objavi komentar