utorak, 29. travnja 2014.

Palenta pita sa špinatom

palenta pita sa špinatom


Sastojci

Broj osoba:6 osoba
  •  pola kgkora za pite
  •  400 gršpinata (smrznutog)
  •  1 litarvode
  •  2 velike kašikesoli
  •  1 i pol šoljakukuruznog griza(krupice) ili palente
  •  7 komjaja
  •  1 šoljamineralne vode
  •  pola šoljeulja
  •  1 šoljajogurta

Priprema

Vrijeme pripreme:45 min
TežinaJednostavno
  1. 1
    Šolja kojom sam mjerila namirnice je od 2 dl  ...Majo evo ti ga :D ;) mjera ....
    Ja sam sve smislila usput birajući namirnice, pa sam smrznut špinat stavila kuhati u vodi kojoj sam samo dodala sol. Od trenutka ključanja trebalo je nekih 15 minuta da se špinat otopi i da pređem na sljedeće sastojke.
  2. 2
    Dodala sam mu kukuruzno brašno polako miješajući da bi se fino spojilo bez grudvica. Neka malo kuha, ali pazite se balončića koji pršću i mogu vas opržiti.Skinuti s vatre i dodati mineralnu vodu, ulje i jogurt miješajući. Tako će se prije rashladiti.
  3. 3
    Jaja umutiti pjenasto i dodavati u njih smjesu od špinata i palente opet miješajući.
  4. 4
    Pleh četvrtasti nauljiti i slagati pitu tako da prvo stavite 2 lista, a onda po njima nadjev. Moje pakovanje kora imalo je 12 komada, a na svakih dva lista stavljala sam 4 kutlače( ne znam kako zovete ovo čudo za juhu- mislim da sam zapazila naziv zaimača ili tako nešto :)) nadjeva.
  5. 5
    Potrošite sav materijal. Gornje su kore koje treba malo poprskati mineralnom vodom i narezati onako kako planirate rezati gotovu pitu. To je potrebno kako se ne bi previše dizala pita na sredini pleha.
  6. 6
    Peći na 200 stupnjeva oko 30-35 minuta u već zagrijanoj pećnici. Neka dobije lijepu smećkastu 
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar