Sastojci
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašikice praška za pecivo
- 5 kašika kakaa
- 6 kašika tople vode
- prstohvat soli
Za kremu od mlijeka:
- 700 ml mlijeka
- 70 g gustina
- 2,5 kašike šećera
- 100 g bijele čokolade
- 150 g putera
- 100 g šećera u prahu
Za glazuru:
- 150 g mliječne čokolade
- 3 kašike mlijeka
- 1 kašika šećera
- 100 g margarina
Za dekoraciju:
- mrvice od čokolade
Priprema:
Ulupati bjelanca sa solju pa dodati šećer i žumanca. Zatim dodati vodu uz mućenje pa na kraju brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Od ove smjese ispeći dvije kore na 180 stepeni.
100 ml mlijeka odvojite i pomiješajte sa šećerom i gustinom, ostatak stavite sa izlomljenom čokoladom da provri. Kad provri zakuhajte smjesu i miješajte pa sklonite sa vatre da se ohladi. Ulupajte margarin sa šećerom u prahu pa dodajte u ohladjen krem.
Pomiješajte sve sastojke za glazuru pa stavite na laganu vatru da se otapa i skuha. Sklonite sa vatre pa ostavite da se ohladi.
Kore isprskati mlijekom pa nanijeti polovinu kreme od mlijeka, drugu koru, drugu polovinu kreme od mlijeka pa preko čokoladnu glazuru i posuti mrvicama.
Izvor: cupavci.net
0 komentari:
Objavi komentar