Sastojci:
-500 gr krompira
-125ml sviježeg jogurta
-500 gr mljev mesa
-2 gl crvenog luka
-100 gr šampinjona
2 kocke za juhu
1/4l vrele vode
1 velika kašika paradajz pirea
-peršun,so,biber,vegeta
Priprema
Krompir kuhati u ljusci dok ne omekša. Kada se ohladi oguliti ga i izreziati na ploškice,
pomješati ga sa jogurtom i posoliti.Posebno na malo ulja pržiti luk dok ne postane
žućkast pa na njega dodati meso i na listiće nasjeckane šampinjone. Dodati
začine. Pržiti dok meso ne postane smeđe i voda ne ispari pa dodati sitno sjeckano
peršunovo lišće.Vodu staviti da proključa i nju razmutiti kocke juhe tako da se dobije
gust i jak preljev.
Dodati preljev u meso i razmutiti paradajiz pireom.Presuti meso u namaštenu
vatrostalnu posudu može i u dublju tepsiju te preko mase sipati jogurt i
krompir.Zapeći pola sata na tem od 200C prekriveno folijom i još pola sata otkriveno.
Služiti toplo sa sezonskom salatom.
Može se preko naribati nekog topljenog sira pa zapeći.
Izvor: http://nmrecepti.blogspot.com/
nedjelja, 27. travnja 2014.
ENGLESKA MUSAKA
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar