Sastojci
600 gr brašna
25 gr svežeg kvasca
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
100 ml ulja
1 čaša kisele pavlake
200 ml mleka
1 jaje
krupna so
25 gr svežeg kvasca
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
100 ml ulja
1 čaša kisele pavlake
200 ml mleka
1 jaje
krupna so
Način pripreme
- Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Zatim u brašnu napravite udubljenje u koje ćete izmrviti kvasac sa kašičicom šećera.
- Mlakim mlekom zamesite testo u koje ste dodali so, kiselu pavlaku i ulje.
- Kada testo postane glatko razvijte ga u veliki krug.
- Od jednog kruga možete dobiti 32 trougla od kojih ćete praviti kiflice.
- Kada uvijete kiflice ostavite ih na toplom dok se rerna ne ugrije.
- Prije pečenja premažite ih umučenim jajetom i pospite krupnom solju.
- Kiflice pecite 15 minuta na 200 stepeni.
j recept preuzet- domacica.net -
0 komentari:
Objavi komentar