Sastojci
500 gr faširanog mesa
400 gr krompira
3 glavice luka
2 čehna bijelog luka
2 kašike brašna
1 jaje
250 ml vrhnja za kuhanje s ukusom bešamela
rendani sir po želji
400 gr krompira
3 glavice luka
2 čehna bijelog luka
2 kašike brašna
1 jaje
250 ml vrhnja za kuhanje s ukusom bešamela
rendani sir po želji
Način pripreme
- Luk sitno nasjeckati, krompir naribati i sve pomiješati sa mljevenim mesom.
- Dodati umućeno jaje u smjesu, brašno, so, biber i začine po želji.
- Dobro izmiješati dok se masa ne sjedini.
- Oblikovati šnicle kao male pljeskavice i pržiti ih u vrelom ulju dok ne porumene sa obje strane.
- Složiti šnicle u tepsiju i preliti ih vrhnjem s ukusom bešamel sosa.
- Pokriti folijom i peći 30-ak minuta na 220 stepeni, zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta na istoj temperaturi.
recept preuzet- domacica.net
0 komentari:
Objavi komentar