utorak, 29. travnja 2014.

Šnicle od faširanog mesa i krompira

Šnicle od faširanog mesa i krompira


Sastojci
500 gr faširanog mesa
400 gr krompira
3 glavice luka
2 čehna bijelog luka
2 kašike brašna
1 jaje
250 ml vrhnja za kuhanje s ukusom bešamela
rendani sir po želji

Način pripreme
  1. Luk sitno nasjeckati, krompir naribati i sve pomiješati sa mljevenim mesom.
  2. Dodati umućeno jaje u smjesu, brašno, so, biber i začine po želji.
  3. Dobro izmiješati dok se masa ne sjedini.
  4. Oblikovati šnicle kao male pljeskavice i pržiti ih u vrelom ulju dok ne porumene sa obje strane.
  5. Složiti šnicle u tepsiju i preliti ih vrhnjem s ukusom bešamel sosa.
  6. Pokriti folijom i peći 30-ak minuta na 220 stepeni, zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta na istoj temperaturi.

recept preuzet- domacica.net 

0 komentari:

Objavi komentar