Sastojci
podloga
podloga
- 350 gr. oreo keksa sa cokoladnom punjenjem
- 200 gr petit keksa
- 250 gr putera
- 2 kasike mljevenog secera
mascarpone crema
- 500 gr mascarponea
- 300 gr, quarka
- 120 gr secera
- 2 vanilina secera
- 200 ml rama cremefine od vanilije
ganache
- 400 ml slatkog vrhnja
- 300 gr tamne cokolade (kuvertire)
glazura
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 gr tamne cokolade
- 250 gr svjezih malina
Priprema
Prvo pripremiti ganache krem.Vrhnje zagrijati,skloniti s vatre,dodati sjeckanu cokoladu i mijesati da se cokolada istopi.Ostaviti u frizider na par sati ili preko noci.
Oreo keks i petit keks samljeti u multiprektiku,dodati secer,omeksan puter i sve izraditi u kompaktnu smjesu.Na posluzavnik staviti obruc za torte 26 -28 cm,utisniti podlogu i ostaviti u frizider.
Mascarpone,quark,secer i vanilin secer umutiti mikserom da se secer istopi.posebno umutiti ramu (ne precvrsto) i lagano je umijesati u mascarpone krem.
Ganache kratko umutiti mikserom.Na podlogu staviti 1/2 mascarpone creme,preko poredati 1/2 kolicine malina.Preko malina naizmjenicno kasikom stavljti mascarpone krem,ganache krem i ostatak malina,zagladiti tortu i ostaviti preko noci u frizider.
Sutradan skloniti obruc.Zagrijati vrhnje i u njemu istopiti cokoladu,ostaviti kratko da se prohladi i preliti tortu.
Posluživanje
Torta je super kremasta a maline joj daju svjezinu.koristite samo svjeze maline ili neko drugo kiselkasto voce.
(http://www.coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar