srijeda, 2. srpnja 2014.

Limunada s breskvom i bosiljkom


 Sastojci
  •      6 bresaka
  •      7 limuna (neka 3 budu neprskani zbog korice)
  •      250 g šećera
  •      12-ak listova bosiljka
  •       prirodna ili gazirana mineralna voda

Priprema


    1

    Krupno narežite breskve i stavite ih u lonac zajedno s naribanom koricom 3 limuna, šećerom i bosiljkom.

    Ulijte 1/2 litre vode i zagrijavajte na srednje jakoj vatri miješajući dok se šećer ne istopi.

    Kuhajte na laganoj vatri, bez da voda ključa, dok voće ne omekša.
    2

    Smrvite voće vilicom pa ostavite kuhati još 5 minuta.

    Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

    Kad je sirup hladan, propasirajte ga kroz mrežasto cjedilo.

    Dodajte svježe iscijeđeni sok limuna i izmiješajte.
    3

    Ulijte sirup u čistu bocu ili bokal.

    Čuvajte u hladnjaku 2-3 dana i po potrebi pripremite limunadu tako što ćete uliti malo sirupa u bokal ili pojedinačne čaše i razrijediti ga hladnom vodom (gaziranom ili prirodnom) i poslužite s ledom.

(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar