Sastojci
kolac:
- 400 gr brasna
- 6 zlica kakaa ( 100 % )
- 330 gr secera
- 2 zlicice sode bikarbone
- 2 zlicice sirceta 7%
- 150 ml ulja
- 450 ml vode
- 1 zlicica vanilije ekstrakt
- 100 gr kakaa ( 100 % )
- 250 gr secera u prahu
- 50 ml ulja
- 100 ml tople vode
Priprema
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 175 stupnjeva.
Pripremiti tepsiju ca 34 x 26 cm, nauljiti.
U posudu za mesanje pomesati sve suhe sastojke.
U posebnu posudu pomesati vodu, ulje, sirce i vanilije esens, a potom dodati u suhe sastojke pa sve brzo izmesati i istresti u tepsiju. Peci neki pola sata ili kada se krajevi kolaca odvoju od stjenke tepsije a cackalica kada zabodete u sredinu izidje cista, da nisu na njoj tragovi od testa.
peceni kolac premazati sa vec pripremljenom glazurom. ( Zagrejati vodu pa preliti kakao i dobro promesati, dodati ostale sastojke i sjediniti )
(http://www.coolinarika.com
)
0 komentari:
Objavi komentar