petak, 4. srpnja 2014.

Cokoladni kolac bez jaja i mleka


Sastojci

     kolac:
  •       400 gr brasna
  •       6 zlica kakaa ( 100 % )
  •       330 gr secera
  •       2 zlicice sode bikarbone
  •       2 zlicice sirceta 7%
  •       150 ml ulja
  •       450 ml vode
  •       1 zlicica vanilije ekstrakt
     Glazura:
  •       100 gr kakaa ( 100 % )
  •       250 gr secera u prahu
  •       50 ml ulja
  •       100 ml tople vode

Priprema

   
    Ukopcati pecnicu da se zagreje na 175 stupnjeva.
   

    Pripremiti tepsiju ca 34 x 26 cm, nauljiti.
   
    U posudu za mesanje pomesati sve suhe sastojke.
   

    U posebnu posudu pomesati vodu, ulje, sirce i vanilije esens, a potom dodati u suhe sastojke pa sve brzo izmesati i istresti u tepsiju. Peci neki pola sata ili kada se krajevi kolaca odvoju od stjenke tepsije a cackalica kada zabodete u sredinu izidje cista, da nisu na njoj tragovi od testa.
   

    peceni kolac premazati sa vec pripremljenom glazurom. ( Zagrejati vodu pa preliti kakao i dobro promesati, dodati ostale sastojke i sjediniti )
(http://www.coolinarika.com
)

0 komentari:

Objavi komentar