Sastojci
bijeli fil:
5 dl slatke pavlake
500 gr ala kajmaka(sirni namaz)/ mascarpone sir
90gr šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 kremfix ili želatin
5dl crne kuvane kafe
1 veliko pakovanje piškota
kakao prah ili narendana čokolada
voćni preliv:
90gr šećera u prahu
350 gr smrznutog voća
1 kesica želatina
Priprema
Bijeli fil:
Najprije skuvati kafu. Ostaviti da se ohladi.
Prema uputstvu sa kesice spremiti 1 kesicu želatina i otopiti je par sekundi na ringli.Izmiksati sirni namaz sa šećerom u prahu i dodati prohlađen želatin. Ulupati slatku pavlaku i u nju dodati mješavinu sira i sve izmiješati mikserom ( želatin se može dodati na kraju u mješavinu pavlake i sira sa šećerom).
Voćni preliv:
Želatin ostaviti da nabubri po upustvu sa kesice. Staviti voće sa šećerom u šerpu da se kuva dok se šećer ne istopi oko 9 minuta, zatim umiješati nabubreli želatin, miješati dok se ne rastopi i skloniti sa ringle. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kafu presuti u drugi sud bez toza. Umakati piškote i ređati u dublji vatrostani sud, voćni preliv staviti preko, pola bijelog fila, drugi red piškota natopljenih u kafu, i bijeli fil premazati na kraju i okolo. Poravnati i posuti kakao prahom ili rendanom čokoladom.
bijeli fil:
5 dl slatke pavlake
500 gr ala kajmaka(sirni namaz)/ mascarpone sir
90gr šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 kremfix ili želatin
5dl crne kuvane kafe
1 veliko pakovanje piškota
kakao prah ili narendana čokolada
voćni preliv:
90gr šećera u prahu
350 gr smrznutog voća
1 kesica želatina
Priprema
Bijeli fil:
Najprije skuvati kafu. Ostaviti da se ohladi.
Prema uputstvu sa kesice spremiti 1 kesicu želatina i otopiti je par sekundi na ringli.Izmiksati sirni namaz sa šećerom u prahu i dodati prohlađen želatin. Ulupati slatku pavlaku i u nju dodati mješavinu sira i sve izmiješati mikserom ( želatin se može dodati na kraju u mješavinu pavlake i sira sa šećerom).
Voćni preliv:
Želatin ostaviti da nabubri po upustvu sa kesice. Staviti voće sa šećerom u šerpu da se kuva dok se šećer ne istopi oko 9 minuta, zatim umiješati nabubreli želatin, miješati dok se ne rastopi i skloniti sa ringle. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kafu presuti u drugi sud bez toza. Umakati piškote i ređati u dublji vatrostani sud, voćni preliv staviti preko, pola bijelog fila, drugi red piškota natopljenih u kafu, i bijeli fil premazati na kraju i okolo. Poravnati i posuti kakao prahom ili rendanom čokoladom.
0 komentari:
Objavi komentar