ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Torta od šlaga



Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. 
  2. Za Moscovisch tijesto odvojite žutanjke od bjelanjaka i miješajte žutanjke u loncu za kuhanje, uz dodatak polovice šećera, dok smjesa ne postane prozračna (mjehuričasta). 
  3. Tucite bjelanjke, uz dodatak druge polovice šećera, u zdjeli čija površina nije masna dok se ne dignu na površinu. Pomiješajte bjelanjke sa smjesom od žutanjaka. Namastite okrugli pleh (sa stranicama koje se mogu skinuti) i pospite ga brašnom.
  4. Prebacite tijesto u pleh i pecite otprilike 35 minuta do zlatne boje. Kada je pečeno, tijesto prebacite na tanjur (ili stalak za tortu), pustite da se ohladi i izrežite na tri dijela (vodoravno).
  5. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. 
  6. Smiksajte sve sastojke za Victoria tijesto i prebacite ih u obloženi pleh. Pecite otprilike 12 minuta do zlatno smeđe boje. 
  7. Bademe smiksajte u prah.
  8. Na polovicu torte namažite sloj džema od malina. 
  9. Istucite vrhnje, zajedno sa šećerom, dok se ne stvrdne. Šlagom premažite dio kolača i ponovite te slažite dijelove jedan na drugi. 
  10. Kolač sa svih strana premažite šlagom.
  11. Vrh kolača ukrasite ružicama od šlaga.
  12. Pritisnite Victoria tijesto na stranice kolača.
  13. Vrh kolača ukrasite prema želji.

Osnovni podaci

Broj porcija: 
Za više osoba
Trajanje pripreme: 
Do sat vremena
Vrsta jela: 
Pita
Glavni sastojak: 
Šlag
Način pripreme: 
Pećnica
Slijed: 
Desert

Sastojci

Moscovisch tijesto:
jaja
175 g šećera
50 g brašna
90 g otopljenog maslaca

Punjenje:
600 g vrhnja za šlag
100 g šećera
Mala staklenka džema od malina

Victoria tijesto:
300 g oguljenih badema
300 g šećera
25 g limunovog soka
bjelanjka

Dekoracija:
Bilo kakvo voće
Kandirane trešnje
Čokoladni ukrasi

gastro.hr

0 komentari:

Objavi komentar