utorak, 27. svibnja 2014.

Vanil šnite sa bananicama

Vanil šnite sa bananicama

Sastojci
Potrebno za patišpanj: 
6 belanaca
6 kašika šećera 
12 kašika mlevenih oraha 
2 kašike brašna 
1 kašika kakaa 
1 kašičica praška za pecivo
Za fil: 
3 pudinga od vanile 
1 l mleka 
10 kašika šećera 
4 vanil šećera 
1 margarin
I još treba: 
12 čokoladnih bananica malo crne čokolade za ukrašavanje

Priprema
1
Izmiksati belanca sa postepenim dodavanjem šećera u gust šam, a onda sa varjačom umešati mlevene orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo. Papir za pečenje stavite u pleh od rerne i onda nanesite smesu na papir i izravnjajte. Pecite u zagrejanoj rerni oko 12 minuta na 200 °C ili već zavisno od vaše rerne. Ohlađeni patišpanj isecite na tri jednaka dela.
2
Od mleka odvojte 200 ml i u to sipajte puding i promešajte da ne ostanu grumuljice. Ostatak mleka stavite da se kuva sa šećerom i vanilom. Kada mleko provri sipati mleko sa pudingom. Skuvati fil, skloniti sa vatre i ostaviti ga da se ohladi. U ohlađen krem dodati umućen margarin.
3
Na prvu šniticu stavite krem i složite 6 bananica. Stavite drugu šniticu i ponovite postupak. Stavite treću i sa ostatkom kreme premažite šnite sa svih strana. Ukrasite po želji.

(http://www.coolinarika.com/)

0 komentari:

Objavi komentar