subota, 24. svibnja 2014.

Trobojni kolač


Sastojci

Tamni deo:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 6 kašika hladne vode
  • 1 kašika praška za pecivo
Beli deo:
  • 6 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • 1 kašika sirćeta
Fil:
  • 6 žumanaca
  • 150 gr šećera
  • 50 ml mleka
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 250 g margarina
  • 100gr prah šećera


Priprema


Tamni deo : Umutite belanca, dodajte šećer, žumanca i vodu postepeno. Na kraju brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Podelite smesu na dva dela. Pecite pola smese na 180 stepeni do pola pa izvadite iz rerne pa stavite beli deo. 

Beli deo se pravi tako što se umute belanca sa šećerom u jak šne i doda se na kraju sirće. Podelite i šne na dva dela pa polovinu rasporedite preko tamnog polupečenog dela.
Vratite u rernu na 150 stepeni. Ostavite da se ohladi.
U isti kalup ponovite postupak još jednom sa preostalim polovinama.


Krema : Kuvajte na pari žumanca sa šećerom, mlekom i vanilin šećerom pa sklonite da se ohadi. Umiksirajte margarin sa prah šećerom pa dodajte hadnom kremu od žumanaca.
Uzmite prvu šarenu koru pa nanesite pola krema od žumanaca,stavite drugu i premažite sa ostatkom fila, odgore dekorišite čokoladom.
(http://domacii-recepti.blogspot.com/)

0 komentari:

Objavi komentar