nedjelja, 18. svibnja 2014.

Sampita

Šampita Sampita

Kora:

  • 6 zumanjaka
  • 6 kasika mlake vode
  • 6 kasika secera
  • 6 kasika brasna
  • na vrh noza sode bikarbone (moze prasak za pecivo)
Saum:
  • 6 bjelanjaka
  • 2 vanilin secera
  • 500 gr. secera
  • 100 ml. vode
Priprema:
Zamjesit sve sastojke za koru i ispec na 350 F-180 C.
Umutit bjelanjke i vanilin secer.
Secer i vodu stavit da kuha dok nedobijete gusci sirup.
Kad se secer fino uspinovo dodavat u izmucene bjelanjke ali ne prestajat sa mucenjem.
Kad se sirup potrosio mutite oko dvadesetak minuta ili dok se smjesa ne prohladi (hladenjem masa postaje cvrsca).
Kad se prohladilo premazat preko kore i stavit u frizider.

Mozete posut sa malo rendane cokolade a i nemorate.
(http://tortekolaci.com/)

0 komentari:

Objavi komentar