ponedjeljak, 19. svibnja 2014.

Mimoza torta

mimoza-torta

Potrebno je:


za biskvit: 
7 jaja, 
150 g šećera, 
150 g brašna 
 30 g gustina. 

za krem: 
200 g jagoda, 
250 g maskarponea ili drugog neslanog krem sira, 
30 ml likera po želji, 
75 g šećera, 
200 ml slatke pavlake 
 kašika limunovog soka.

Priprema:


Penasto umutite žumanca sa polovinom šećera, a belanca sa drugom polovinom, pa ih pomešajte sa žumancima. Postepeno dodajte brašno pomešano sa gustinom i mutite ručno ili mikserom na najmanjoj brzini. Okrugli kalup za tortu obložite kolačarskim papirom, sipajte testo i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Ohladjeni biskvit presecite na dva dela, s tim da gornji ne bude deblji od jednog centimetra, jer će poslužiti kao "poklopac" za tortu. Donji deo biskvita izdubite kašičicom, ostavljajući rub debljine 2,5 cm, a izdubljeni biskvit izmrvite i ostavite sa strane. Za pripremu krema umutite šećer, krem sir, liker i sok od limuna, a zatim umešajte umućenu slatku pavlaku. U polovinu krema dodajte oprane i na kockice iseckane jagode, sipajte u izdubljeni  biskvit, poravnajte, stavite "poklopac", lagano pritisnite i okrenite. Celu tortu premažite ostatkom krema, nalepite izmrvljeni biskvit i ostavite da se hladi u frižideru nekoliko sati.

Izvor: http://www.torterecepti.rs/

0 komentari:

Objavi komentar