nedjelja, 25. svibnja 2014.

Sacher torta



Sastojci

Priprema

Vrijeme pripreme:105 min
Težina:Složeno
  1. 1
    U višu posudu stavite šećer, vanilin šećer i omekšali maslac i električnom miješalicom pjenasto izmiješajte. Dodajte žumanjke i ponovo dobro izmiješajte.
  2. 2
    Čokoladu otopite na pari i lagano je ulijevajte u pripremljenu smjesu neprestano miješajući.
  3. 3
    Bjelanjke posolite i istucite u čvrsti snijeg, pa dodajte šećer u prahu i ponovo dobro istucite.
  4. 4
    Trećinu snijega kuhačom lagano umiješajte u pripremljenu smjesu, a u ostatak snijega lagano, ali temeljito umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pa i njega lagano umiješajte u smjesu.
  5. 5
    Kalup za tortu promjera 22 cm premažite maslacem i ravnomjerno pospite brašnom. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte je i pecite 45-50 minuta na 180 °C.
  6. 6
    Pečenu tortu pustite da se ohladi u kalupu, pa je prerežite vodoravno na dva dijela.
  7. 7
    Džem zagrijte na laganoj vatri dok se ne otopi. Polovicu džema prelijte po doljnjoj polovici torte, poklopite gornjim dijelom i premažite ostatkom džema. Tortu stavite u hladnjak na 30-ak minuta.
  8. 8
    Maslac rastopite na laganoj vatri, lagano miješajte dok ne zakipi, a kad postane proziran i počne se pjeniti maknite ga s vatre. Dodajte čokoladnu natrganu na komadiće i miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
  9. 9
    Gotovu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se čokolada malo stvrdne. Tortu stavite u hladnjak na 2-3 sata.
(http://www.coolinarika.com/)

0 komentari:

Objavi komentar