srijeda, 14. svibnja 2014.

Preukusna Torta sva od kreme



Sastojci

  •  400 ml slatko vrhnje ( vrhnje za slag )
  •  2 vrecice slag krema vanilije
  •  450 gr kiselog vrhnja
  •  6 zlica secera
  •  2 zlicice vanilije secera
  •  20 gr zelatine u prahu
  •  200 gr voce po zelji ( visnje, maline, jagode .. )
  •  12 keksa petit beurre

Priprema

Težina:Jednostavno
  1. 1
    Najpre u posudu pomesati zelatin za 7 - 8 zlica hladne vode. Otsaviti 10 minuta da nabubri. Zagrevati ( ne kuvati ) neprestano mesajuci, dok se zelatin ne rastopi.
  2. 2
    Obloziti odgovarajuci kalup plasticnom folijom, jer folija sluzi da na laksi nacin izvadite tortu iz kalupa, koji nema obruc sto se skida. Ako ima prsten sto se skida, tada nije potrebna folija.
  3. 3
    U 400 ml hladnog slatkog vrhnja dodati sadrzaj obe vrecice, promesajte i nastavite mesati/miksati elektricnom mesalicom dok se dobro ne zgusne.
  4. 4
    U krem od vanilije rucnim mikserom umesati kiselo vrhnje, secer, vanil secer, sjediniti i na kraju umesati rastopljenu zelatinu.
  5. 5
    Kekse jedan po jedan umakati u mleko i redjati na dno oblozenog kalupa. Uzduz 4 keksa a u sirinu 3 sa malim rastojanjem izmedju keksa ( u sirinu )
  6. 6
    Na rasporedjene kekse naneti polovinu kreme, rasporediti voce, ostatak kreme. Ostaviti u frizider na jedno vreme.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar