petak, 16. svibnja 2014.

Monte

Monte

Sastojci

Priprema

Težina:Srednje zahtjevno
  1. 1
    Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati vodu pa još malo mutiti.Dodati sve ostale sastojke koje smo prije promješali, mutiti tek toliko da se ujednače sastojci.
    Peći na 180c oko 20 min..u limu 20x30.
  2. 2
    Pečeni biskvit preliti preljevom ( u vrelo mlijeko dodati nesquik , dobro izmješati)
  3. 3
    Za bijelu kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umuti gustin.Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom, kad provre dodati gustin.
    Mješati par minuta, u vruće umješati čokoladu (količina po želji, može i više od ovog), i vanilin šećer.
    Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
    U prohlađenu kremu umješati izrađeni margarin.
  4. 4
    Za tamnu kremu staviti slatko vrhnje na tihu vatru, dodati obadvije vrste čokolade i mješati dok se čokolade ne istope.
    Ostaviti da se hladi bar 2 h.
    Ako volite slađu kremu dodajte žlicu-dvije šećera, (ja ne stavljam )
  5. 5
    Ohlađen biskvit premazati bijelom kremom, pa tamnom ( ja sam je stavila u slastičarsku špricu ali fino je i samo premazati ;)
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar