petak, 16. svibnja 2014.

Kolač ‘’Ledene jabuke’‘

Ledene jabuke


Sastojci

  •  1 kgjabuka
  •  6 dclvode
  •  200 gšećera
  •  2 vrećicepudinga od vanilije (ukupno 80 g)
  •  pola žličicecimeta
  •  2 kutijePetit Beurre keksa (keksi s maslacem, ukupno 400 g)
  •  250 mlslatkog vrhnja
  •  po željikakao ili ribana čokolada (za posipanje)

Priprema

Težina:ednostavno
  1. 1
    Operite, ogulite i naribajte jabuke i stavite ih kuhati u vodu, sa šećerom. Nemojte ih cijediti od njihovog soka. Kuhajte ih 5-10 min., da malo omeknu.
  2. 2fil od jabuke i pudinga od vanilije, za kolač/slika/237575/
    Oba prah pudinga iz vrećice razmutite sa ukupno 12 žlica hladne vode. Kad jabuke omeknu, dodajte im razmućeni puding i malo cimeta pa sve zajedno kuhajte (miješajući) dok se smjesa ne zgusne i poveže s jabukama, 5-10 minuta.
  3. 3napola gotov/slika/237577/
    U posudu za pečenje posložite red keksa pa red smjese od jabuka, opet red keksa, ponovo red jabuka i na kraju red keksa. (Ovisno o veličini posude, neke kekse možete prelomiti ako vam ne stanu ili vam vire iz ruba posude, prilagodite si veličinu i količinu keksa tako da pokrijete dno posude).
  4. 4kolač ledene jabuke/slika/237578/
    Ostavite ga da se dobro ohladi. Kolač premažite šlagom od tučenog vrhnja (najbolje sutradan, ostavite ga preko noći na hladnom, da keksi upiju sok od jabuka i omekšaju i da se fil poveže, kako biste ih mogli rezati na kocke) i prije posluživanja (ako želite) posipajte kakaom ili naribanom čokoladom.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar