utorak, 27. svibnja 2014.

MOKRA ČOKOLADNA TORTA

cokoladna torta

Sastojci
Biskvit 
2x2 jaja 
2x9 zlica secera 
2x12 zlica brasna 
2x1 prasak za pecivo 
2x1 zlica cokolade u prahu ili kakaa 
2x13 žlica mlijeka
Fil 
1 litra mlijeka 
9 zlica secera 
25 dkg margarina 
20 dkg cokolade za kuhanje 
20 dkg mljevenih ljesnjaka

Priprema
1
Biskvit:
2
prvi dio, 2 jaja i 9 zlica secera dobro izraditi, dodati brasno, pzp, mlijeko i na kraju cokoladu u prahu ili kakao, sve dobro izraditi, kalup (25-30 cm promjera) namastiti i pobrasniti ili staviti papir za pecenje, istresti smjesu i peci
3
kad je biskvit gotov istresti ga i prepoloviti, tako da dobijes 2 kore
4
zatim ispeci jos jedan isti biskvit…..........da se na kraju dobiju 4 kore
5
kalup oprati i pripremniti za slaganje
6
Fil:
7
U 1 litru mlijeka staviti 1 margarin, 9 zlica secera i 20 dkg cokolade za kuhanje, kad sve prokuha, tj.kad se sve istopi, ukuhati 20 dkg mljevenih ljesnjaka ili oraha, skloniti sa vatre i vrucim filom zalijevati koru po koru i slagati u kalup.
8
prije nego se stavi prva kora i zalije filom, malo fila se stavi na dno kalupa (ta prva kora ce ustvari biti gornja kora kad se torta sutradan okrene), znaci ide: fil, kora, fil, kora, fil, kora, fil, kora i ostatak fila
9
sve mora onako…plivati malo…ostavi se preko noci da upije i sutradan se okrene na tacnu i ukrasi slagom po zelji

0 komentari:

Objavi komentar