četvrtak, 8. svibnja 2014.

Milk šnita

Milk šnita

Sastojci


  • 6 jaja
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašika kakaa
  • 1 pecivo
  • 10 ml.tople vode

za fil


  • 500 ml.slatke vrhnja
  • 110 ml.mlijeka
  • 1 želatin

za preljev


  • 200 g.čokolada za kuhanje
  • 150 g.maslaca
  • 5 kašika mlijeka
  • 5 kašika šećera

Priprema


Odvojte bjelance od žumanceta. Žumance mutimo mikserom, dodajemo 6 kašika šećera i kad se šećer otopi ne prestajući mutenjem dodajemo 10 ml.tople vode.
U drugi sud mutimo bjelance pa dodajemo u sud sa izmučenim žumancetom. Smjesu sjedinjimo sa kašikom i dodajemo brašno pomješano sa pecivom i kakaom. Smjesu dobro sjedinjimo i stavimo da se peče u pleh od šporet obložen sa papir za pečenje i pečemo na 180 C 20 min.
Fil: Na stranu stavimo slatko vrhnje u duboki sud i ulijemo mlijeko.Mutimo mikserom 5 min. Na kraj stavimo želatin i sve zajedno dobro izmutimo.
Preljev: U lonac stavimo maslac, mlijeka, šećera i čokalada polomljena na djelove. Stavimo lonac na vatru i kad se čokolada i maslac otope, skidamo sa vatre i čekamo dobro da se ohladi.
Posluživanje
Tortu treba da drzimo u frižider najmanje 1 sat


Izvor: http://www.recepti.hr/recepti/

0 komentari:

Objavi komentar