srijeda, 21. svibnja 2014.

Mak kocke

mak kocke

  • Za belu koricu:
  • 3 belanceta
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike ulja
  • Za korice sa makom:
  • 6 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika nemlevenog maka
  • 4 kašike brašna
  • Za fil:
  • 1 l mleka
  • 15 kašika šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 6 žumanaca
  • 250 g margarina
Priprema:
Bela korica:
1. U odgovarajućoj posudi ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam, umešati brašno i dodati ulje.
2. Sve sjediniti, pa smesu uliti u pleh (30×25 cm) obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok blago ne porumeni.
Korice sa makom: 
1. Ulupati 3 belanceta sa 5 kašika šećera u čvrst šam, umešati 5 kašika maka i 2 kašike brašna.
2. Sve sjediniti i uliti u pleh obložen papirom, te peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
3. Od preostalog materijala na isti način ispeći još jednu koru.
Fil:
1. Umutiti žumanca sa šećerom i pudingom, a mleko ostaviti da provri.
2. U ključalo mleko ukuvati krem od žumanaca, mešati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin penasto ulupati pa ga sastaviti sa ohlađ enim kremom.
Finalni postupak:
Kolač filovati na sledeći način: kora sa makom, fil, bela korica, fil, kora sa makom, fil. Ukrasiti šlagom.
(http://www.lepotaizdravlje.rs/)

0 komentari:

Objavi komentar