Sastojci
- Za roladu:
- 4jaja
- 80 gšećera
- 1limun šećer
- 1vanilin šećer
- 3 žlicetople vode
- 100 goštrog brašna
- 20 gkukuruznog škorbnog brašna - Gussnela Dolcela
- ½ žličicepraška za pecivo
- 200 gdžema od jagoda
Za šarlotu:
- 400 mlslatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
- 1Ledena fantazija sladoledni desert - čokolada
- 1ledena fantazija za sladoledni desert - okus vanilija
- 2-3 žlicedžema od jagoda
Priprema
Za roladu:
- 1Jaja, (smeđi) šećer, limun šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte toplu vodu, brašno pomiješano s Gussnelom i praškom za pecivo te lagano promiješajte.
- 2Lim za pečenje veličine 40×30 cm obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10-12 minuta.
- 3Pečeni kolač odmah uvijte zajedno s papirom za pečenje, prekrijte vlažnom krpom te ostavite da se ohladi.
- 4Ohlađeni biskvit premažite džemom od jagoda pa uz pomoć odvojenog papira zarolajte. Roladu zamotanu u papir za pečenje ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata.
- ____________Napomena: Ako koristite arome umjesto limun i vanilin šećera dodajte još 2 žlice šećera.
Za šarlotu:
- 1Ohlađenu roladu narežite na ploške debljine 1,5 cm. Manji kalup za torte fi 20-24 cm ili zdjelu u obliku polukugle obložite prozirnom prijanjajućom folijom, pa složite ploške rolade jednu do druge.
- 2/slika/1895807/Za kremu od vanilije u 200 ml hladnog vrhnja za šlag dodajte sadržaj vrećice Ledene fantazije - okus vanilija. Kratko promiješajte električnom mješalicom najmanjom brzinom, a zatim nastavite miješati najvećom brzinom 3 minute. Ponovite isti postupak s Ledenom fantazijom - čokolada.
- 3/slika/1895809/U pripremljeni kalup stavite kremu od vanilije, dodajte u sredinu džem od jagoda - po želji malo pomiješajte, pa rasporedite kremu od čokolade.
- 4/slika/1895811/Ostavite šarlotu u zamrzivaču da se dobro stisne a potom ju izvadite - okrenite, na tanjur za posluživanje.
Posluživanje
Prije posluživanja, izvadite šarlotu iz zamrzivaža 15-30 minuta dok se vanjski omotač rolade ne odmrzne. U slast!
Mala tajna: Za njadev od jagoda koristila sam
home made džem od jagoda skuhan prema uputamaDolcela želina za brzo ukuhavanje voća.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar