petak, 23. svibnja 2014.

Japanski kolač

Japanski-kolac

TIJESTO:
recepti Japanski kolač6 jaja
recepti Japanski kolač25 dag šećera
recepti Japanski kolač25 žlica vode
recepti Japanski kolač4 žlice ulja
recepti Japanski kolač30 dag brašna
recepti Japanski kolač1 prašak za pecivo
recepti Japanski kolač3 žlice kakaa
PRIPREMA: 
recepti Japanski kolačIzmiksati jaja, šećer i ulje u čvrstu smjesu, dodati vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao.
recepti Japanski kolačSve to zajedno izmiksati. Tijesto peći u zagrijanoj pećnici na 180C oko trideset minuta.
recepti Japanski kolačPečeno, još toplo tijesto preliti vrelim prokuhanim punčem.
PUNČ:
recepti Japanski kolač1 dl vode
recepti Japanski kolač5 žlica šećera
recepti Japanski kolač4 žlice ruma:
Sve to zakuhati i preliti tijesto.
KREMA:
recepti Japanski kolač1 litra mlijeka
recepti Japanski kolač2 pudinga od banane
recepti Japanski kolač25 dag margarina
recepti Japanski kolač10 žlica šećera
recepti Japanski kolač5 dl slatkog vrhnja
recepti Japanski kolač1 kremfiks
recepti Japanski kolač1 čokoladne mrvice

PRIPREMA: 

recepti Japanski kolačSkuhati puding po uputi na poleđini, ohladiti uz povremeno miješanje da se ne stvore grudice.
recepti Japanski kolačOmekšani margarin dobro izraditi i umiješati u hladni puding. Sve to dobro izmiksati u glatku masu i premazati preko ohlađenog tijesta.
recepti Japanski kolačSlatko vrhnje i kremfiks izmiksati i odmah premazati kremu, ukrasiti čokoladnim mrvicama.

Izvor:http://www.recepti.covermagazin.com/

0 komentari:

Objavi komentar