petak, 30. svibnja 2014.

Džemi lady

Džemi lady

Džemi lady
Džemi lady

Sastojci:
  • 100 g šećera  
  • 60 g šećera u prahu  
  • 125 ml ulja  
  • 60-100 g džema od borovnice (ili neki drugi)  
  • 90 g pšeničnog oštrog brašna tip 400 
  • 90 g pšeničnog glatkog brašna tip 550 
  • 1 žličica praška za pecivo  
  • 1 žličica sode bikarbone  
  • 1 žličica vanilin šećera 
  • 45 g kakaa  
  • 200 ml jogurta  
  • 40 ml mlijeka

Za glazuru:
  • 25 g maslaca  
  • 50 g čokolade  
  • 3 žlice slatkog vrhnja

Priprema:

Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.

Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao. 

U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom. Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).

Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.

Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.

Ohlađeni kolač narežite i poslužite.

Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon vađenja treba ostati čist.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com .

0 komentari:

Objavi komentar