petak, 30. svibnja 2014.

Aurelio kocke sa jagodama

Aurelio kocke sa jagodamazoom

Sastojci 

Za koru:

  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 dl ulja
  • 1 dl jogurta
  • 1 kesica pudinga od jagoda
  • 3 kašike brašna
  • 500 g jagoda

Za fil:

  • 500 ml soka od jagoda
  • 1 kesica (10 g) želatina
  • 1 kesica pudinga od jagode
  • 100 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
  • ili šlag kreme

Priprema

1

Jaja sa šećerom umutiti penasto pa dodati ulje, jogurt, pecivo pomešano sa brašnom i puding. Sve to dobro promešati i peći na 200 stepeni 20 minuta.
2

Zatim pečenu koru izvaditi iz rerne i odozgo poredjati jagode koje smo isekli na polovine poprskati ih sa 2 kašike šećera.
3

Kolač vratiti u rernu da se jagode karamelizuju još 10 minuta. (da jagode omeknu).
4

Izvaditi kolač iz rerne i ohladiti.
5

Dok se kora peče kuvamo fil, skuvati 1/2 l soka od jagoda. Dok ovo vri dodati kesicu želatina rastopljenog sa 4 kašike hladne vode. Sve zajedno ostaviti da vri 1-2 minuta. Zatim dodati puding od jagode (razmućen sa 4 kašike soka od jagoda) sve zajedno kuvati još 5 minuta. Fil zatim ohladiti.
6

Umutiti 100 ml slatke pavlake ili šlag kreme pa pola staviti u hladan fil, a pola ostaviti za filovanje.
7

Umućeni fil premazati preko ohladjenog kolača.
8
Ostaviti fil malo da se stegne u frižider pa zatim odozgo isfilovati sa šlag kremom. Dekorišati po svojoj želji.



www.recepti.com

Savet:

0 komentari:

Objavi komentar