srijeda, 21. svibnja 2014.

Domaće susam alve

Clipboard30

  • 150 g šećera
  • 60 ml meda
  • prstohvat soli
  • 15 ml vode
  • 140 g susama
  • 25 g putera
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrata od vanile
Priprema:
1. U šerpici rastopiti med sa šećerom, pa dodati so i vodu i na umerenoj temeraturi mešati dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
2. Potom postepeno dodavati susam lagano mešajući oko 10 minuta ili dok susam ne poprimi karamel boju.
3. Šerpicu skloniti sa ringle, pa umešati puter i ekstrakt vanile.
4. Promešati lagano dok se puter ne rastopi i na kraju dodati prašak za pecivo.
5. Sve dobro promešati i izručiti u pleh obložen pek-papirom ili alu-folijom. Odgore premazati sa malo ulja da se ne lepi.
6. Dok je smesa još topla, nožem iseći štanglice željene veličine, pa ostaviti da se ohlade.

(http://www.lepotaizdravlje.rs/)

0 komentari:

Objavi komentar