srijeda, 21. svibnja 2014.

Čokoladni san

Clipboard20

  • Za piškotu:
  • 1 oblanda
  • 8 belanaca
  • 320 g šećera
  • 6 žumanaca
  • 320 g mlevenih oraha
  • 3,5 kašika prezli
  • Za krem:
  • 300 g margarina
  • 2 vanil-šećera
  • 11 kašika šećera
  • 5 celih jaja
  • 2 žumanca
  • 100 g čokolade
  • + 50 g za posipanje
Priprema :
Piškota:
1. Margarinom premazati tepsiju i staviti oblandu. (Tepsija treba da je veličine oblande.)
2. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati žumanca jedno po jedno neprekidno muteći.
3. Na kraju dodati pržene mlevene orahe i prezlu, te varjačom lepo sjediniti smesu.
4. Smesu sipati preko oblande, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 10 minuta, a zatim smanjiti rernu na 150 °C i peći još 10 minuta.
5. Gotovu piškotu ostaviti da se ohladi.
Krem:
1. Za krem penasto umutiti jaja sa žumancima, šećerom i vanil-šećerom, pa skuvati na pari.
2. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se smesa ne sjedini, a čokolada ne otopi. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti margarin, pa ga sastaviti sa ohlađenim kremom.
Finalni postupak:
1. Fil premazati preko prohlađene piškote, pa odložiti u frižider da se dobro ohladi.
2. Posuti rendanom čokoladom.

(http://www.lepotaizdravlje.rs/)

0 komentari:

Objavi komentar