subota, 17. svibnja 2014.

Čokoladne ledene kocke

čokoladne ledene kocke

  • BISKVIT:
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 80 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice čokolade u prahu
  • 100 g naribane čokolade
  • KREMA:
  • 1,5 l mlijeka
  • 12 žlica šećera
  • 10 žlica gustina
  • 2 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g margarina
  • 200 g mliječne Milka čokolade
  • SIRUP:
  • 3 dcl vode
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • OSTALO:
  • 500 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA BISKVITA:
1. Umutiti pjenasto jaja sa šećerom.
2. Dodati otopljeni maslac, brašno koje ste pretodno pomiješali sa praškom za pecivo, čokoladu u prahu i naribanu čokoladu, sve dobro sjediniti.
čokoladna masa







3. Tepsiju možete obložiti masnim papirom ( moja je promjera 24 x 37 cm) i ulijete pripremljenu smjesu.
4. Pecite na temperaturi 200 stupnjeva 20–25 minuta.
biskvit od čokolade






5. Kada se biskvit ispeče i ohadi možete, ako imate tepsiju sa odvojivim obručem, biskvit i obruč prebaciti na tacnu, pa nastaviti slagati kolač ili jednostavno nastaviti slagati u tepsiji.
PRIPREMA SIRUPA:
1. Pomiješajte vodu, šećer i vanilin šećer, te kuhajte 10 minuta.
2. Prelijte preko hladnog biskvita.
PRIPREMA KREME I SLAGANJE:
1. Odvojite 0,5 l mlijeka koje ćete pomiješati sa šećerom, gustinom, brašnom i vanilin šećerom, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. Kada je mlijeko zakuhalo dodajte pripremljenu smjesu i skuhajte sve zajedno.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Dodajte izrađeni margarin.
krema sa mlijekom







5. Natopljeni biskvit tanko premažite sa kremom.
tanak-sloj





 
6. U ostatak kreme dodajte istopljenu i prohlađenu čokoladu.
čokoladni fil






 
 
7. Dobivenu tamnu kremu premažite preko tankog sloja svijetle kreme.
deblji-sloj





 
8. Premažite sve sa izrađenim slatkim vrhnjem.
vrhnje





 
9. Možete gore naribati čokoladu kao dekoraciju.
Izvor: www.kolaci.biz

0 komentari:

Objavi komentar