Sastojci
- BELI ROLAT
- Testo:
- 8belanaca
- 4 kašikebrašna
- 2 kašikenemlevenog maka
- 1prašak za pecivo
- malosoli
- Fil:
- 200 gkrem sira
- 200 gšunke ili pilećeg filea u crevu
- 100 mlkisele pavlake
- 2 kuvanajajeta
- 2kisela krastavčića
- ŽUTI ROLAT
- Testo:
- 8žumanaca
- 200 mljogurta
- 100 mlulja
- 1prašak za pecivo
- malosoli
- 1 jogurtska čašabrašna
- Fil:
- iste količine kao i kod belog rolata
Priprema
- 1Priprema belog rolata :Penasto umutiti belanca,
dodati ostale sastojke
i ispeći koru u plehu
od električnog šporeta.
Pleh obložiti pek papirom.
Ispečenu koru izručiti
na vlažnu, ocedjenu, kuhinjsku
krpu i saviti u rolat.
Od svih sastojaka za fil
pripremiti fil i nafilovati
ohladjenu koru.
Saviti u rolat i ostaviti ga
u frižideru bar 1 dan pre
služenja. - 2Priprema žutog rolata:Umutiti žumanca, dodati sve
ostale sastojke i u plehu
od električnog šporeta
ispeći koru.
Pečenu koru izručiti na
vlažnu kuhinjsku krpu,
uviti u rolat i ostaviti
da se prohladi.
Za fil umutiti sir i pavlaku, dodati
izrendane krastavce i jaja,izrendanu
šunku i po zelji sitno iseckan
peršunov list.
Nafilovati koru, saviti u rolat
i ostaviti ga preko noći u
frižideru.
Po želji se može premazati majonezom
i posuti rendanim kačkavaljem... - 3U žuti rolat možete u testo dodati šaku iseckanog nekuvanog spanaća.
- 4Rolate peći na 200 stepeni.
Izvor: coolianrika.com
0 komentari:
Objavi komentar