Sastojci:
- 400 ml mleka
- 300 ml ulja
- 7 punih kašika brašna
- 15 kašika griza
- 250 gr mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
Sirup:
- 400 gr šećera
- 400 ml vode
- nekoliko kolutova limuna
Priprema:
Sve sastojke sjediniti u jednoj posudi.
Smesa će biti nešto redja, ali ne brinite, upravo treba da bude takva.
Pouljiti pleh ( otprilike 20 x 28cm ) pa istresti smesu i staviti da se peče na 180 stepeni.
Dok se baklava peče napraviti sirup.
Šećer i vodu staviti da kuvaju, pa neka kuvaju bar 5 minuta, da smesa postane lepljiva.
Na kraju doadti kolutove limunai ostaviti da se hladi.
Vruću baklavu preliti mlakim prelivom i ostaviti da se skroz ohladi.
Ohladjeno iseći i poslužiti
0 komentari:
Objavi komentar