srijeda, 30. travnja 2014.

Zelena rolada

Zelena rolada


Sastojci


  • Za roladu:

  •  200 gZamrznutog špinata Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
  •  5jaja
  •  ½ žličicesoli
  •  ½ žličiceVegete Saznaj više na namirnici podravka.hr
  •  2 žlicekiselog vrhnja (50 g)
  •  2 žliceulja
  •  5 žlicaPšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka (75 g) 
  • Za nadjev:

  •  2jaja
  •  2 prstohvatasoli
  •  50 ggaude
  •  250 gsvježeg sira
  •  1 žlicakiselog vrhnja
  •  250 gŠunke u ovitku Podravka 

  • Priprema


    1. 1
      Špinat odmrznite i dobro ocijedite od viška vode.
    2. 2
      Bjelanjke odvojite od žumanjaka. U žumanjke dodajte sol, Vegetu, vrhnje, ulje, špinat i električnom miješalicom izmiješajte u jednoličnu smjesu.
    3. 3
      Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i zajedno s brašnom lagano kuhačom umiješajte u žumanjke.
    4. 4
      Na lim (30x40 cm) stavite papir za pečenje pa po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180°C i pecite 25 minuta.
    5. 5
      Pečenu roladu stavite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte po dužini.
    6. 6
      Dok se rolada hladi, skuhajte jaja i izvadite iz njih kuhane žumanjke.
    7. 7
      Žumanjke zgnječite vilicom, posolite, dodajte naribanu gaudu, 100 g svježeg sira i dobro izmiješajte.
    8. 8
      Ohlađenu roladu polako odmotajte i lagano premažite pripremljenom smjesom. Na smjesu posložite ploške šunke, a ostatak svježeg sira pomiješajte s vrhnjem i rasporedite po šunki.
    9. 9
      Roladu zarolajte pazeći da je čvrsto stisnut, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak kako bi se okusi bolje proželi.

    Posluživanje

    Držite u hladnjaku do posluživanja, a zatim narežite na ploške.

    Savjet

    Zamrznuti špinat možete zamijeniti s oko 500 g svježeg špinata kojeg ste skuhali, procijedili i izmiksali.
  • Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar