Sastojci
Za roladu:
- 200 gZamrznutog špinata Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 5jaja
- ½ žličicesoli
- ½ žličiceVegete Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 2 žlicekiselog vrhnja (50 g)
- 2 žliceulja
- 5 žlicaPšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka (75 g)
Za nadjev:
- 2jaja
- 2 prstohvatasoli
- 50 ggaude
- 250 gsvježeg sira
- 1 žlicakiselog vrhnja
- 250 gŠunke u ovitku Podravka
Priprema- 1Špinat odmrznite i dobro ocijedite od viška vode.
- 2Bjelanjke odvojite od žumanjaka. U žumanjke dodajte sol, Vegetu, vrhnje, ulje, špinat i električnom miješalicom izmiješajte u jednoličnu smjesu.
- 3Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i zajedno s brašnom lagano kuhačom umiješajte u žumanjke.
- 4Na lim (30x40 cm) stavite papir za pečenje pa po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180°C i pecite 25 minuta.
- 5Pečenu roladu stavite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte po dužini.
- 6Dok se rolada hladi, skuhajte jaja i izvadite iz njih kuhane žumanjke.
- 7Žumanjke zgnječite vilicom, posolite, dodajte naribanu gaudu, 100 g svježeg sira i dobro izmiješajte.
- 8Ohlađenu roladu polako odmotajte i lagano premažite pripremljenom smjesom. Na smjesu posložite ploške šunke, a ostatak svježeg sira pomiješajte s vrhnjem i rasporedite po šunki.
- 9Roladu zarolajte pazeći da je čvrsto stisnut, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak kako bi se okusi bolje proželi.
Posluživanje
Držite u hladnjaku do posluživanja, a zatim narežite na ploške.Savjet
Zamrznuti špinat možete zamijeniti s oko 500 g svježeg špinata kojeg ste skuhali, procijedili i izmiksali.- 1
- Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar