srijeda, 30. travnja 2014.

Rolat sa bananicama

Rolat-sa-bananicama-2-740x555


Sastojci
2 kore oblandi
200 ml mlijeka
250 grama margarina
200 grama šećera
350 grama mljevenog keksa
100 grama kokosa
8 krem bananica
2 kašike ruma

Način pripreme
  1. Uzeti veću kuhinjsku krpu koju treba skvasiti, iscijediti i staviti na poslužavaonik.
  2. Na krpu staviti jednu oblandu.
  3. Oblanda bi trebala biti veličine pola krpe, tako da se može pokriti drugom polovinom.
  4. Na sve staviti novu oblandu pa i nju pokriti drugom mokrom krpom.
  5. Sa ovim procesom treba dva lista oblandi navlažiti da postanu savitljive.
  6. Fil

  7. Mlijeko i šećer prokuvati, pa u dobijeni sirup dodati margarin.
  8. Skloniti sa vatre nakon dodavanja margarina i miješati dok se margarin ne rastopi. Slično kao za bajadere.
  9. U toplu smjesu dodati mljeveni keks, kokos i rum.
  10. Ostaviti fil da se malo ohladi.
  11. Preko jedne kore premazati fil, počevši od duže strane (ostaviti zadnjih 2-3 cm uz drugu dužu stranu nenamazano).
  12. Na početni dio stavite bananice, obično ih je 4 taman koliko treba, pa polako zarolati.
  13. Onaj dio koji nije namazan će se popuniti tokom rolanja.
  14. Malo stisnuti rolat rukama i ostaviti ga da se stegne.
  15. Ovo je mjera za dva rolata, jedan se može premazati čokoladnom glazurom.
  16. Glazura

  17. Rastopiti 2 reda čokolade sa dvije kašike ulja na laganoj vatri pa time premazati rolat.

Izvor: domacice.net

0 komentari:

Objavi komentar