subota, 26. travnja 2014.

Prhki keksi s čokoladnom glazurom



Sastojci
Tijesto:
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka
  • 500 g brašna
  • 2 ravne žličice praška za pecivo
  • naribana korica od 1 limuna

  • 150 - 200 g čokolade za kuhanje
  • 10 g kokosove masnoće ili maslaca

  • sitno nasjeckani badem ili lješnjak

Priprema

Maslac, šećer, vanilin šećer i sol mikserom kremasto izraditi. Zatim jaje i mlijeko umiješati. Brašno, prašak za pecivo i fino naribanu limunovu koricu dodati i prvo mikserom za tijesto dobro izraditi, zatim na radnoj plohi tijesto kratko rukama umijesiti. Tijesto stavljati u automat – špricu za kekse i na lim za pečenje (prekriven papirom za pečenje) stavljati kekse te peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Pečene kekse vaditi iz pećnice i na limu ostaviti da se ohlade. Čokoladu sitno narezati i zajedno s kokosovom masnoćom ili maslacem na pari otopiti. Hladne kekse (gornji dio) umakati u glazuru i stavljati na rešetku ili papir da se osuše. Posuti ih po želji sitno nasjeckanim bademom ili lješnjacima, ili ih ukrasiti kandiranom trešnjom.Savjet: Ako nemate automat – špricu za kekse, tijesto možete razviti na radnoj plohi i kalupima izrezivati željene oblike.


Izvor: 
http://www.ljiljananieder.com/

0 komentari:

Objavi komentar