Sastojci
180 g brašna
7 ravnih žlica kakaa u prahu
pola žličice praška za pecivo
140 g šećera
150 g marcipana
4 velika jaja, na sobnoj temperaturi
160 ml mlijeka
180 g badema, lješnjaka ili pistacija(ili mix), grubo nasjeckanih
75 g Nestlé Dessert Corsé, nasjeckana na male kockice
185 g maslaca, rastopljenog i ohlađenog
7 ravnih žlica kakaa u prahu
pola žličice praška za pecivo
140 g šećera
150 g marcipana
4 velika jaja, na sobnoj temperaturi
160 ml mlijeka
180 g badema, lješnjaka ili pistacija(ili mix), grubo nasjeckanih
75 g Nestlé Dessert Corsé, nasjeckana na male kockice
185 g maslaca, rastopljenog i ohlađenog
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 175°C, premažite dugački kalup maslacem i obložite masnim papirom. Prosijte zajedno brašno, prašak za pecivo i kakao.
- Miješajte šećer s marcipanom dok se šećer ne umiješa, dodajte jaja jedno po jedno, miksajući oko 2 minute nakon svakog dodavanja. Tucite dok smjesa ne postane pjenasta i gusta; smanjite brzinu miksera i dodajte mlijeko, dobro ga umiješajte.
- Dodajte brašno i kakao i miješajte dok ne postane homogeno.
- Žlicom umiješajte bademe, komadiće čokolade i rastopljeni maslac.
- Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 60-70 min, dok drveni štapić uboden u sredinu kolača ne izađe čist.
- Zamotan u plastičnu foliju, ostat će sočan najmanje pet dana.
Izvor: gastro.hr
0 komentari:
Objavi komentar