srijeda, 23. travnja 2014.

Kolač od čokolade i badema

Sastojci

180 g brašna 
7 ravnih žlica kakaa u prahu 
pola žličice praška za pecivo 
140 g šećera 
150 g marcipana 
4 velika jaja, na sobnoj temperaturi 
160 ml mlijeka 
180 g bademalješnjaka ili pistacija(ili mix), grubo nasjeckanih 
75 g Nestlé Dessert Corsé, nasjeckana na male kockice
185 g maslaca, rastopljenog i ohlađenog

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C, premažite dugački kalup maslacem i obložite masnim papirom. Prosijte zajedno brašno, prašak za pecivo i kakao.
  2. Miješajte šećer s marcipanom dok se šećer ne umiješa, dodajte jaja jedno po jedno, miksajući oko 2 minute nakon svakog dodavanja. Tucite dok smjesa ne postane pjenasta i gusta; smanjite brzinu miksera i dodajte mlijeko, dobro ga umiješajte. 
  3. Dodajte brašno i kakao i miješajte dok ne postane homogeno. 
  4. Žlicom umiješajte bademe, komadiće čokolade i rastopljeni maslac.
  5. Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 60-70 min, dok drveni štapić uboden u sredinu kolača ne izađe čist. 
  6. Zamotan u plastičnu foliju, ostat će sočan najmanje pet dana.
Izvor: gastro.hr

0 komentari:

Objavi komentar