Sastojci
ZA BISKVIT
6 jaja6 kašika šećera
6 kašika mlijeka
6 kašika brašna
6 kašika čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
ZA PRELIV
1 dcl čokoladnog mlijekaZA KREM
3 dcl slatkog vrhnja400 gr kiselog vrhnja
100 gr šećera u prahu
2 vanila šećera
nekoliko kapi limunovog soka
ZA ČOKO PRELIV
100 gr čokolade50 gr maslaca
2 kašike vode
2 kašike šećera u prahu
ZA DEKORACIJU
šlag pjenadrobljena čokolada
narandža
Način pripreme
- Šest jaja umutite sa šećerom. U jaja dodajte i ostale sastojke za biskvit.
- U velikom plehu pecite bisvkit na 180-200 stepeni 20ak minuta.
- Nakon što se ispeće prepolovite ga na pola tako da dobijete dva biskvita iste površine.
- Ugrijte čokoladno mlijeko i njime pospite biskvite.
- Slatko vrhnje umutite sa vanilin šećerom, limunovim sokom i šećerom.
- U slatko vrhnje dodajte kiselo vrhnje.
- Preko jedne polovice biskvita stavite pola kreme.
- Na pari istopite maslac i čokoladu.
- Kada se istopi u čokoladu dodajte šećer i vodu. Tom smjesom prelijte biskvit sa kremom od vrhnja.
- Biskvit stavite u frižider desetak minuta.
- Kada izvadite iz frižidera preko čokoladnog preliva stavite ostatak bijele kreme, pa zatim drugu polovinu biskvita.
- Ja sam dekorisala kolač šlag pjenom, narandžom i čokoladom.
- Prije posluživanja dobro ohladiti
recept preuzet sa- domacica.net
0 komentari:
Objavi komentar