utorak, 22. travnja 2014.

Kinder Pingui šnite

kinder-snita

Sastojci

ZA BISKVIT

6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlijeka
6 kašika brašna
6 kašika čokolade u prahu
1 prašak za pecivo

ZA PRELIV

1 dcl čokoladnog mlijeka

ZA KREM

3 dcl slatkog vrhnja
400 gr kiselog vrhnja
100 gr šećera u prahu
2 vanila šećera
nekoliko kapi limunovog soka

ZA ČOKO PRELIV

100 gr čokolade
50 gr maslaca
2 kašike vode
2 kašike šećera u prahu

ZA DEKORACIJU

šlag pjena
drobljena čokolada
narandža

Način pripreme
  1. Šest jaja umutite sa šećerom. U jaja dodajte i ostale sastojke za biskvit.
  2. U velikom plehu pecite bisvkit na 180-200 stepeni 20ak minuta.
  3. Nakon što se ispeće prepolovite ga na pola tako da dobijete dva biskvita iste površine.
  4. Ugrijte čokoladno mlijeko i njime pospite biskvite.
  5. Slatko vrhnje umutite sa vanilin šećerom, limunovim sokom i šećerom.
  6. U slatko vrhnje dodajte kiselo vrhnje.
  7. Preko jedne polovice biskvita stavite pola kreme.
  8. Na pari istopite maslac i čokoladu.
  9. Kada se istopi u čokoladu dodajte šećer i vodu. Tom smjesom prelijte biskvit sa kremom od vrhnja.
  10. Biskvit stavite u frižider desetak minuta.
  11. Kada izvadite iz frižidera preko čokoladnog preliva stavite ostatak bijele kreme, pa zatim drugu polovinu biskvita.
  12. Ja sam dekorisala kolač šlag pjenom, narandžom i čokoladom.
  13. Prije posluživanja dobro ohladiti

recept preuzet sa- domacica.net 

0 komentari:

Objavi komentar