srijeda, 23. travnja 2014.

Cvetlinska gibanica

Recepti - 1 - slika

Sastojci za tijesto:


  • 250 g pšeničnog brašna
  • jedna kocka svježeg kvasca
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 1 žličica šećera
  • maslac za premazivanje
  • sol

Sastojci za nadjev:


  • 150 g kukuruzne krupice
  • 400 g svježeg sira
  • 2,5 dcl kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 2,5 dcl mlijeka
  • sol

Priprema:


Izmrvite kvas, dodajte malo brašna, jednu žlicu šećera, zalijte mlakim mlijekom i pustite da se nadiže. Preostalo brašno prosijati u posudu, posoliti, dodati dignuti kvas i umijesiti tijesto. Ostaviti ga pola sata na toplome. U međuvremenu pripremite nadjev. Na mlijeku ukuhati kukuruznu krupicu, dodati polovicu jaja, posoliti i pustiti da se malo ohladi. Nadjev mora biti rahli, ne pretvrdi. Tijesto razvaljati i položiti ga na maslacem premazanu tepsiju, a rubove malo podignuti. Premazati nadjevom od kukuruzne krupice.
Na to posipati sir, sve zaliti vrhnjem pomiješanim s ostalim jajima i peći u pećnici.


Izvor: http://www.recepti.hr/

0 komentari:

Objavi komentar