Sastojci
biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera+1 vanilija burbon šećer
- 100 g tamne čokolade
- 70 g maslaca
- 125 ml ulja
- 100 ml soka od trešanja ili šumsko voće
- 180 g glatkog brašna
- 40 g kakaa u prahu
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 litra soka od trešanja ili šumsko voće
- 2 praška za puding malina
- 2 žlice šećera
- 200 g otkoštenih trešanja odrezanih na polovice
- 300 ml vrhnja za šlag
- 150 tamne čokolade
- 500 g svježeg sira
- 200 ml vrhnja šlag
- 1 žlica arome vanilije
- šlag za premaz cijele torte
- trešnje
- strugana čokolada
Priprema
Pripremite smjesu za biskvit.
Čokoladu i maslac topite na laganoj vatri.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka i sa 50g šećera istučete u čvrst snijeg.
Žumanjke sa 50g šećera i burbon vanilija šećerom istući dok ne postanu svijetli i kremasti.
Dodajte ulje,sok,topljenu mlaku čokoladu.
Pomiješajte pa dodajte brašno sa praškom za pecivo i kakao.
Pomiješajte i dodajte polovicu snijega od bjelanjaka miksajući na najnižoj brzini,a ostalu polovicu umiješajte ručno sa špatulom.
Od ove smjese ispecite tri biskvitne kore.
Pecite u kalupu veličine 24cm.
Na temperaturi od 170C-25 min ili na 180C-15 min.
Provjerite sa čačkalicom da li je biskvit pečen.
Biskvite namočite sa malo soka od trešanja ili šumsko voće.
Na prvu koru poslažete polovice trešanja i preko prelijete žele od malina.
Na pladanj za serviranje stavite prvu koru i obruč i polako slažete tortu.
Možete naravno i u staklenoj zdjeli predviđenoj za to.
Žele od malina napravite tako što u soku od trešanja ili šumskog voća dodate razmućeni prašak za puding okusa malina i kuhate dok se ne počne zgušnjavati.
Prelijete preko tešanja.
Stavite hladiti u hladnjak.
Ja sam puding kuhala dva puta za svaku koru posebno,jer sam slagala tortu u kalupu sa odvojivim obručem.
Kad se žele stisne i bude dobro rashlađen premažite čokoladnom muss kremom.
Čokoladnu muss kremu napravite tako da rastopite čokoladu u vrhnju na laganoj vatri .
Stavite hladiti u hladnjak i kad se smjesa dobro ohladila istučete mikserom na najjačoj brzini dok vam se ne počne pretvarati u kremu.
Dobiveni muss premažete u tankom sloju preko želea.
Stavite na hlađenje.
Kad se muss krema stisne premažite kremom od sira.
Kremu od sira napravite tako da svježi sir sa aromom vanilije lagano istućete.
Ulijte vrhnje za šlag i miksajte dok vam se šlag ne istuće.
Tortu slažete još jednom po ovom istom postupku.
Završite sa trećom korom biskvita koju premažete sa ostatkom kreme od sira i ukrasite sa cijelim trešnjama.
Znači- biskvit na dno kalupa,polovice trešanja, preko žele od malina,muss krema,krema od sira,biskvit,polovice trešanja,žele od malina,muss krema,krema od sira,biskvit,ostatak kreme od sira i šlag za dekoraciju i premaz cijele torte.
Torta je dosta visoka i ako nemate visok kalup obložite kalup papirom za pečenje.
Posluživanje
Poslužiti dobro ohlađeno.
(http://www.coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar