utorak, 1. srpnja 2014.

Tourte Milanese

Sastojci

  •     Lisnato tijesto (500 g)
  •     President Emmental sir (ili drugi polutvrdi sir za pizzu – 230 g)
  •     Crvena paprika (400 g)
  •     Svježi list peršina
  •     Svježi špinat (260 g)
  •     Jaja (10 kom)
  •     Šunka u ovitku (265 g)
  •     Češnjak (6 režnjeva)
  •     Maslac
  •     Sol

Recept

400 grama očišćene crvene paprike zapecite na otvorenoj vatri. Ja sam koristio grill tavu ali sam kasnije shvatio koliko je tako teže ispeći paprike. Zato vama savjetujem odmah vatru ili šećnicu umjesto tave :).

Kada im koža doslovno pregori prebacite ih u posudu i poklopite poklopcem ili rastezljivom prozirnom folijom. Tako će se one nastaviti pariti dok pripremate ostale namirnice. Prije upotrebe biti će im potrebno još samo oguliti svu kožu.

U 10 jaja dodajte šaku sitno nasjeckanog lista peršina i žličicu soli, dobro sve izmještajte i ispecite kajganu. Ne treba biti jako pečena, bitno je samo da nije sirova, a sve ostalo će pećnica na kraju dovršiti.

U veći lonac stavite kuhati vodu uz dodatak žličice soli. Kada voda zakipi u nju stavite kratko 260 grama svježeg špinata. Ubrzo će uvenuti, a kada se to dogodi izvadite ga van.

Na tavi na malo maslaca prepržite 6 režnjeva sitno sjeckanog češnjaka i dodajte prokuhani špinat. Promiješajte sve nekoliko puta i odložite sa strane.

Pripremite si sve preostale namirnice poput sira i šunke i krenite s valjanjem tijesta.

Pola lisnatog tijesta ostavite za stijenku kalupa, a dvije četvrtine za dno i vrh pite.

Količine u ovom receptu su dovoljne za pitu koja stane u kalup promjera 20 centimetri.

Kalup premažite maslacem i složite dno i stijenku pite u njega.

Krenite puniti pitu s jajima. Na dno stavite pola količine kajgane. Preko jaja poslažite pola količine špinata, a na špinat posložite pola tanko rezane šunke u ovitku i pola Emmental sira. Zatim je red za stavljanje oguljene pečene paprike i ponavljanje, ali ovaj put u obrnutom smjeru, cijelog postupka s ostatkom svih ostalih namirnica.

Zadnji sloj pite čini kajgana preko koje stavljate zadnji komad lisnatog tijesta kao poklopac.

Zarežite poklopac od lisnatog s nožem kako bi pare iz pite imale kuda izlaziti i stavite pitu peći na 200 stupnjeva kojih 15-20 minuta ili dok ne vidite da je tijesto pečeno.

Pitu možete jesti odmah kada je gotova, samo će se u tom slučaju teško rezati i još teže ostajati u jednom komadu na tanjuru.

Ako želite pitu lijepo prezentirati ostavite je da se dobro ohladi prije rezanja i posluživanja. Bon Apetite!

Napomena: Papriku dobro zapecite i još bolje ogulite kožu s nje. Ako ne bude mekana ili sva koža uklonjena pita će se razdvajati prilikom rezanja.

(http://kuharica.kontin.info)

0 komentari:

Objavi komentar