četvrtak, 3. srpnja 2014.

TIRAMISU EXPRESS

Sastojci

    bijeli fil:
     5 dl slatke pavlake
     500 gr ala kajmaka(sirni namaz)/ mascarpone sir
     90gr šećera u prahu
     1 vanilin šećer
     1 kremfix ili želatin
     5dl crne kuvane kafe
      1 veliko pakovanje piškota
      kakao prah ili narendana čokolada
    voćni preliv:
     90gr šećera u prahu
     350 gr smrznutog voća
     1 kesica želatina

Priprema


   

    Bijeli fil:

    Najprije skuvati kafu. Ostaviti da se ohladi.
    Prema uputstvu sa kesice spremiti 1 kesicu želatina i otopiti je par sekundi na ringli.Izmiksati sirni namaz sa šećerom u prahu i dodati prohlađen želatin. Ulupati slatku pavlaku i u nju dodati mješavinu sira i sve izmiješati mikserom ( želatin se može dodati na kraju u mješavinu pavlake i sira sa šećerom).
   
    Voćni preliv:


    Želatin ostaviti da nabubri po upustvu sa kesice. Staviti voće sa šećerom u šerpu da se kuva dok se šećer ne istopi oko 9 minuta, zatim umiješati nabubreli želatin, miješati dok se ne rastopi i skloniti sa ringle. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
   

    Kafu presuti u drugi sud bez toza. Umakati piškote i ređati u dublji vatrostani sud, voćni preliv staviti preko, pola bijelog fila, drugi red piškota natopljenih u kafu, i bijeli fil premazati na kraju i okolo. Poravnati i posuti kakao prahom ili rendanom čokoladom.

0 komentari:

Objavi komentar