petak, 4. srpnja 2014.

Rupičasti kolač

 
Sastojci

      čaša od 200 ml.
  •      3 jaja
  •      1 čaša šečera
  •      1/3 čaša mleka
  •      1/2 čaša ulja
  •      1 i 1/2 čaša brašna
  •      2-3 žlice kakao
  •      1 kesica pecilni prašak
  •      1 vanilin šečer
    Krema:
  •      2 pudinga od vanilije ili od limuna
  •      8 žlica šečera
  •      1 l mlijeka
  •      200 gr. mekani maslac
    Za odozgo:
  •      300 ml. slatko vrhnje
  •      jagode ili trešnje ili borovnice za dekoraciju

Priprema

    Izmiksati pjenasto prvo bjelanca, onda dodati šečer dok se ne rastopi, dodati žumanjca, ulje, mlijeko i na kraju dodajte suhe sastojke i smanjite mikser na najniži stupanj i izmješajte.
 

    Izlijte kremu za kolač u prethodno nauljenu i pobrašnjenu tepsiju br.28.Pecite u prethodno zagrevenoj pečnici na 200 stepeni 20- 25 min.Obično se kolače peku oko 20 ali ovaj put mora malo više možete da napravite ljepe rupice.

    Ohladite kolać i ako imate onu spravicu za čiščenje i vađenje srednji deo od jabuka( ako nemate onda se snađite sa nekom čašicom) i napravite rupe .Tjesto koje ste izvadili vani izmrvite i trebat će vam kasnije.Polako podignite kolač i istresite od mrvica koje su vam ostale u rupama i na dnu tepsije.Pazite da vam se ne prelomi kolač na pola.


    Skuhajte puding,ohladite ga i umiksajte omekšali maslac ,zatim prvo napunite rupice a ostatak namažite preko kolača.Odozgo prekrijte sa mrvicama koje su ostale od rupa.Izmiksajte slatko vrhnje i prekrijte kolač sa vrećicom jer preko mrvica ga nećete moći namazati i ukrasite jagodama i stavite ga na 3 sata da se ohladi u frižider.


0 komentari:

Objavi komentar