petak, 4. srpnja 2014.

Nebeski kolač



Sastojci

    biskvit
  •      6 kom bjelanjaka
  •      6 žlica šećera
  •      4 žlice brašna
  •      14 žlica kokosovog brašna
    nadjev od višanja
  •      680 g višanja (iliti 1 tegla)
  •      1 paketić pudinga od vanilije
  •      3 žlice šećera
    krema
  •      2 paketića pudinga od vanilije
  •      4 žlice šećera
  •      750 ml mlijeka
  •      500 ml vrhnja za šlag
    čokoladna glazura
  •      100 g čokolade za kuhanje
  •      50 g maslaca (ili margarina)


Priprema

    1
    za biskvit dobro istući bjelanjke, zatim dodati šećer, pa postepeno, na najmanjoj frzini miksera brašno i kokos. pažljivo rasporediti po pomašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji (velika od rerne) i peći 15-20 min. na 180 stupnjeva.
    2
    teglicu višanja ocijediti, u soku ukuhati puding i šećer, te dodati višnje, pustiti da provrije, skinuti sa vatre i preliti preko ohlađenog biskvita.
    3
    skuhati puding od vanilije (+šećer), ohladiti i u hladno dodati prethodno umućen šlag, te premazati ohlađen kolač.
    4
    čokoladu i maslac (margarin) polako otopiti na laganoj vatri i premazati kolač, ohladiti, rezati i uživati u čaroliji laganog i osvježavajućeg okusa :-))
    5
    ***kolač sam pravila onako, ‘iz glave’, i prvotna zamisao za kremu je bila da na pari izlupam žumanjke, ukuham 1 puding, pa onda sve zajedno pomiješam sa šlagom, ali u nedostatku vremena sam žumanjke ostavila sa strane i sve radila samo sa pudingom (žumanjci su poslužili za premazivanje slanih kiflica :-)) ***

(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar