srijeda, 2. srpnja 2014.

Čokoladna-malina muss torta



Sastojci

     biskvit:
  •       100g šećera+1 vanilija burbon šećer
  •       150 g glatkog brašna
  •       40 g kakaa u prahu
  •       1 žličica mljevene kave
  •       2 žličice praška za pecivo
  •       2 jaja
  •       100 ml ulja
  •       100 ml mlijeka
  •       150 ml kipuće vode
     čokoladna muss krema:
  •       200 g tamne čokolade
  •       20 g maslaca
  •       1 žlica mlake vode
  •       1 žličica mljevene kave
  •       250 ml vrhnja za šlag
     malina krema:
  •       300 g svježih malina
  •       1 limun šećer+1 žlica šećera
  •       100 ml soka od malina ili šumsko voće
  •       120 ml vrhnja za šlag
  •       200 g svježih malina
     bijela muss krema:
  •       200g bijele kuverture
  •       1 žlica soka od limuna
  •       prstohvat soli
  •       250 ml vrhnja za šlag
     čokladna glazura:
  •       130 ml vrhnja za šlag
  •       100 g tamne čoklade

Priprema



    1

    Pripremite biskvit.

    Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

    Bjelanjke sa prstohvatom soli i polovicom šećera 50g istucite u čvrst snijeg.

    U žumanjke dodajte vanilija burbon šećer i ostalih 50g šećera i tucite na najjačoj brzini 2-3 min.dok se smjesa ne zgusne i posvijetli.

    Dodajte ulje,mlijeko.

    Pomiješajte,pa dodajte brašno + prašak za pecivo i pola kakaa u prahu,mljevenu kavu.

    Pomiješajte i dodajte pola kipuće vode.

    Pomiješajte i dodajte ostatak kakaa i na kraju kipuću vodu.

    Miksajte da se sve sjedini i umiješajte ručno snijeg od bjelanjaka.

    Stavite peći na 170C-35 min. ili na 180-25 min.

    Kalup je okrugli veličine 26cm.

    Provjerite čačkalicom da li je pečeno.

    Đem od maline ili brusnice razrijedite sa malo mlake vode i premažite po vrućem biskvitu.

    Biskvit ohladite u hladnjaku.

    
    2

    Za čokoladnu muss kremu čokoladu sa malo maslaca topite na laganoj vatri.

    U mlakoj vodi pomiješajte kavu i dodajte u čokoladu.

    Istucite šlag do pola i ulijevajte mlaku topljenu čokoladu.

    Tucite lagano dok se ne poveže smjesa.

    Premažite po biskvitu.

    Stavite na hlađenje.
    3

    Dok vam se peče biskvit možete napraviti žele od malina koji nam je baza kreme od malina.

    Maline operite i zblendajte sa sokom od malina ili šumskog voća.

    Stavite u cijedilo i procijedite sok da vam ostanu samo sjemenke.

    Dobiveni sok preselite u posudu za kuhanje i stavite skupa sa šećerom kuhati na srednju vatru.

    Oduzmite 100 ml soka i razmutite gustin.

    Razrađeni gustin ulijte u sok i ukuhajte dok se ne zgusne.

    Stavite hladiti i u dobro rashlađeni žele umiksajte šlag.

    Mlaki žele preselite hladiti u hladnjak i kad se dobro ohladi kratko ga promiksajte,ulijte vrhnje za šlag i tucite dok se šlag ne istuće odnosno smjesa ne poveže u kremu.

    Dobivenu kremu u tankom sloju premažite preko muss kreme.

    Poslažite maline i premažite ostatkom kreme.

    Stavite na hlađenje.
    4

    Za bijelu muss kremu stavite bijelu kuverturu topiti na pari ili u mikrovalnoj.

    Dodajte malo soli i sok limuna,aromu vanilije.

    Istucite šlag do pola i polako umiksajte bijelu čokoladu.

    Premažite preko dobro ohlađene malina kreme.

    Stavite na hlađenje.
    5

    Kad se bijela krema dobro ohladila prelijte je čokoladnom glazurom i ukrasite malinama i struganom čokoladom po sredini.

Posluživanje

Dobro ohlađenu tortu rezati na šnite i poslužiti.

(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar