nedjelja, 1. lipnja 2014.

Tortilje s piletinom i povrćem

Tortilje s piletinom i povrćem


Pripremite bogate zamotuljke i uživajte u idealnom spoju piletine, povrća i umaka

Priprema

  1. Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih sa smjesom začina.
  2. Panirajte ih (brašno, jaja, sjemenke sezama) i pržite u dubokom ulju oko 1-2 min, dok ne dobiju zlatnu boju.
  3. Povrće operite i nasjjeckajte na prutiće.
  4. Svježi krastavac i češnjak nasjeckajte na sitno, pomješajte sa kiselim vrhnjem, začinite sa soli, paprom i malo limunova soka.
  5. U tortilje slažite meso, povrće i umak.

Osnovni podaci

Broj porcija: 
4
Trajanje pripreme: 
oko 1 h
Vrsta jela: 
tortilja
Glavni sastojak: 
pileća prsa
Način pripreme: 
prženje
Slijed: 
glavno jelo

Sastojci

400 g pilećih prsa
1 jaje
brašno
sjemenke sezama
½ žute, crvene i zelene paprikebabure
2 ljubičasta luka
100 g rikule
½ vezice svježeg peršinovog lista
200 g matovilca
rajčice
tortilja
1 svježi krastavac
2 dl kiselog vrhnja
1 režanj češnjaka
Chilli papričica, sol, papar, mljevena crvena paprika, kurkuma, mljeveni korijander i mljeveni kumin

gastro.hr

0 komentari:

Objavi komentar