Tortilje s piletinom i povrćem
Pripremite bogate zamotuljke i uživajte u idealnom spoju piletine, povrća i umaka
Priprema
- Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih sa smjesom začina.
- Panirajte ih (brašno, jaja, sjemenke sezama) i pržite u dubokom ulju oko 1-2 min, dok ne dobiju zlatnu boju.
- Povrće operite i nasjjeckajte na prutiće.
- Svježi krastavac i češnjak nasjeckajte na sitno, pomješajte sa kiselim vrhnjem, začinite sa soli, paprom i malo limunova soka.
- U tortilje slažite meso, povrće i umak.
Osnovni podaci
Broj porcija:
4
Trajanje pripreme:
oko 1 h
Vrsta jela:
tortilja
Glavni sastojak:
pileća prsa
Način pripreme:
prženje
Slijed:
glavno jelo
Sastojci
400 g pilećih prsa
1 jaje
brašno
sjemenke sezama
½ žute, crvene i zelene paprikebabure
2 ljubičasta luka
100 g rikule
½ vezice svježeg peršinovog lista
200 g matovilca
4 rajčice
8 tortilja
1 svježi krastavac
2 dl kiselog vrhnja
1 režanj češnjaka
Chilli papričica, sol, papar, mljevena crvena paprika, kurkuma, mljeveni korijander i mljeveni kumin
1 jaje
brašno
sjemenke sezama
½ žute, crvene i zelene paprikebabure
2 ljubičasta luka
100 g rikule
½ vezice svježeg peršinovog lista
200 g matovilca
4 rajčice
8 tortilja
1 svježi krastavac
2 dl kiselog vrhnja
1 režanj češnjaka
Chilli papričica, sol, papar, mljevena crvena paprika, kurkuma, mljeveni korijander i mljeveni kumin
gastro.hr
0 komentari:
Objavi komentar