- 5 žumanjaka
- 240 g šećera
- 3 žlice kakaa
- 150 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilija šećer
- 250 ml mlijeka
Sastojci za kremu:
- 6 bjelanjaka
- 10 žlica šećera
- 1 vanilija šećer
- prstohvat soli
- 2 pune žlice gustina
Dodatni sastojci:
- 300 ml vrhnja za šlag
- 160 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Dobro umutiti žumanjke i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomiješano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti, pa dodavati mlijeko uz stalno miješanje. Smjesu staviti u pleh premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200ºC oko 25 minuta.Umutiti bjelanjke i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer. Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta)! Zatim u snijeg dodati gustin.Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće “pasti” već nakon nekoliko sati. Izmiksati, pa sipati preko vrućeg pečenog biskvita.Vratiti u pećnicu, pa čim počne da rumeni, isključiti! Otvoriti pećnicu (samo malo), pa ostaviti nekih 10-tak minuta. Zatim izvaditi kolač! Ostaviti da se ohladi! Umutiti 200 ml vrhnja za šlag, pa premazati preko kreme koja se ohladila. Preostalih 100 ml vrhnja za šlag zagrijati, pa preliti preko izlomljene čokolade. Dobro izmiješati, pa preliti preko kolača. Kolač ohladiti, pa rezati na komade.
(http://www.recepti-svijeta.com/)
0 komentari:
Objavi komentar