petak, 27. lipnja 2014.

Ledene crtice


 Sastojci
  •      oko 30 okruglih keksića
  •      pola šalice mlijeka
  •      250ml hladnog slatkog vrhnja
  •      2 pune žličice šećera
    Čoko glazura
  •      200ml slatkog vrhnja
  •      170g tamne čokolade
  •       nasjeckani bademi,orasi,preljev od jagoda...
    Preljev od jagoda
  •      250g jagoda
  •      60g šećera
  •      1 žlica gustina
  •      6 žlica vode

Priprema

    1

    Istući zajedno slatko vrhnje i šećer dok ne budu čvrsti.

    Umočite svaki keks u mlijeko, ali samo malo kako ne bi previše omekšali!
    2 Premazivanje i spajanje..

    Stavite otprilike 1 žlićicu premaza na svaki kolačić i slažite ih jedan na drugog kao sendvić.

    Stavite spojene keksiće na papir za pečenje i prekrijte ih cijele sa premazom.

    Ostavite ih nekoliko sati u hladnjaku ( najbolje preko noći ).
    3

    Za čoko glazuru slatko vrhnje stavite na vatru dok ne prokuha i zatim ga maknuti sa vatre te dodati sjeckanu čokoladu.

    Ostavite par minuta,a zatim promješajte dok se ne otopi.
    4 Nekoliko komada ...

    Izvadite keksiće iz hladnjaka i premažite ih cijele.

    Pazite da čoko glazura ne bude pretopla kako se keksići pri premazivanju nebi raspali.

    Posuti sa sjeckanim lješnjacima,orasima ili po želji.

    Vratite u hladnjak do posluživanja.
    5

    ZA PRELJEV OD JAGODA :

    Sitno nasjeckajte jagode, stavite ih na laganu vatru zajedno sa šećerom i kuhajte desetak minuta. Gustin razrijedite sa malo vode i umiješajte u jagode te kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Smjesu usitnite štapnim mikserom. Ostavite da se ohladi i prije posluživanja prelijte svaki komad hladnim preljevom.

    OD OVE KOLIČINE JAGODA DOBIJE SE VIŠE UMAKA NEGO ŠTO JE POTREBNO, ALI JA GA UVIJEK ISKORISTIM ZA NEKI DRUGI DESERT.MOŽE OSTATI U HLADNJAKU DO TJEDAN DANA..

Posluživanje

Za presjek kao na slici režite ukoso ! :)


0 komentari:

Objavi komentar